En aften i Thailand

I centrum af Næstved er Restaurant Ronni at finde. Her serverer vi den traditionelle thaimad, som den serveres i Thailands spisestuer. Restauranten ligger i starten af gågaden ikke mindre end 5 minutters gang fra togstationen. Restauranten er ejet af ægteparret Ronni Nielsen og Dawan Karunphan, der sammen har formået at bane vej for en gastronomisk port ind til hjertet af det Thailandske kulturcenter værende Isaan. Dawan svinger gryder og wokke i køkkenet mens Ronni begejstret fortæller om maden, guider til mad og vin, samt sørger for at din aften bliver en mindeværdig én af slagsen. Ronni og Dawan tror på, at den gode mads historie starter ved råvarerne. Vigtigheden i at grøntsagerne er friske og kødet af god kvalitet er i højsæde, hvorfor de selv handler ind, så ingen ringere end dem selv står for kvalitetsvurderingen heraf. Udover at restauranten er blevet skænket TripAdvisors udmærkelsescertifikat 3 år i træk, bryder ejerne med en af restaurationsbranchens faste traditioner; at delikat mad kun kan serveres i små portioner. Der er ingen grund til at blive skræmt, når synet lander på en mindre høj af Pad Thai. Maden der serveres her ligger altid let, således at du ikke døjer med den klassiske “oppustethed” som konsekvens af en hyggelig aften ude i byen. Dawan Karunphan er opvokset i provinsen Amnat Charoen, der ligger den nordøstlige del af Thailand også kaldet Isaan. Den rejsende, som er bekendt med Thailand og har besøgt landets MUST SEE-steder, vil blive dybt overrasket og have oplevelsen af at komme til et andet land ved et visit hertil. Isaan er den del af landet, der forholder sig mindst præget af vesten og opretholder dermed sit ry som det rigtige traditionsrige Thailand. Her er det hverken strande, øer, barer, festivaler og events der er i højsædet, men derimod den traditionelle beklædning, musik, mad og familie. Når du læser om det traditionelle Thailand, er det i sidste ende livet i Isaan, som det foregår i dag. Ligeledes er Dawan vokset op med den traditionelle thailandske mad fra Isaan, der i dag er floreret ud til resten af Thailand i form af street food. Køkkenchefen har ikke kunnet komme den røde karry, søde thaibasilikum, kokosmælken, birdeye (thailandsk chili), citrongræs, galangaroden tættere. Denne enestående madkultur er dog også berygtet. Maden fra Isaan er STÆRK! Når du bestiller en thaisalat, eksempelvis larb gai, må du for guds skyld ikke forvente en grøn lille side dish. Thai salater er alle stærke, og nydes oftest af kendere. De er ikke for sarte sjæle… mængden af chili beror selvfølgelig på en overensstemmelse mellem dig og værten.